Lille skat på marken der!

Tilbage i september havde jeg et par fantastisk dage.

Jeg lavede en grovafsøgning af et område på en mark jeg kun havde besøgt mens der var stubbe, nu var der endelig pløjet, og landmanden havde være så dygtig at marken var dejlig plan, til trods for at der endnu ikke var harvet. Jeg havde på dette tidspunkt brugt nogle dage på at afsøge et andet område af denne mark og havde gjort gode middelalderfund.

Grovafsøgningen gav lidt middelalder, en bøjlefibel og et enkelt dirhamklip: Link

Jeg starter altid en ny mark med en grovafsøgning, dvs. jeg udvælger mig et område af en mark og gennemgår dette område i baner med ca. 10 meter imellem.

De nye middelalderfund samt bøjlefibel lå indenfor et område på ca. 50m*70m og dirhamklippet lå alene noget derfra.

300

Dagen efter gennemgik jeg det nyfundne middelalderområde systematisk, der var en BM eller to og en smule affald! Mystisk med tanke på mængden af fund fra grovafsøgningen dagen før!

Det var nu blevet tid til at tage hjem til lidt aftensmad!

Efter aftensmaden ville tilbage og give området med dirhamklippet en chance, solen var flot rød og der var ikke så længe til den ville sige godnat, så jeg tog pandelygten med. Det viste sig at være et godt træk!

Efter nogle timer uden interessante fund var det blevet så mørkt at pandelampen måtte frem.

Alene det at stå midt ude på en mark i dansk sensommermørke mens månen står op er en fantastisk oplevelse, men de næste ca. 10-15 minutter var endnu bedre, her gravede jeg på stribe følgende 6 klip op!

311 312 313 314 315

Nu var klokken blevet alt for mange og marken lod til ikke at ville give mere, så selvom jeg kunne have fortsat hele natten blev jeg nødt til at tage hjem, der er jo også et fuldtidsjob der skal passes …

På dette tidspunkt havde jeg 8 dage tilbage på marken, så skulle den have ro pga. jagt.

Men det blev 8 rigtige gode dage, der dukkede efterfølgende ialt 13 klip samt 4 hele dirhams op!

316 328 327 343

347 350 358 366

364 363 383 396

392 332 385 319 dirhem 3

Af de 8 dage var der kun tid til en enkelt halv søndag samt 5 aftener jeg kunne godt have tænk mig lidt mere tid og marken ville nok have haft godt af at falde lidt til et par uger, men det blev til nogle rigtig gode ture på marken: Området som er ca. 50m*150m blev pga. tidmangel gennemsøgt en anelse hurtigere end jeg havde ønsket og kun gennemsøgt på en led.

Så mon ikke der dukker en enkelt eller to op til næste år ;-)

Indtil da vil jeg glæde mig over dette billede og den lille nye brik i danmarkshistorien.

alle

 

Share Button

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>